Over de OSC

Onafhankelijke Seniorenvereniging Capelle ad IJssel (OSC)

De OSC is een onafhankelijke vereniging voor senioren in Capelle aan den IJssel. De vereniging is opgericht in november 2015 en werkt nauw samen met de Stichting Hulpdienst Capelle. Mocht u regelmatig gebruikmaken van de SHC diensten maar heeft u ook belangstelling voor 50+ activiteiten in Capelle, dan is onze seniorenvereniging tevens een uitstekende gelegenheid om u als lid aan te melden.

De vereniging heeft als doel, om speciaal voor senioren interessante bijeenkomsten, gezellige clubs en nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Hierbij kunt u denken aan de clubs en de activiteiten die onze vrijwilligers al geruime tijd organiseren:

• Aardrijkskunde- en Geschiedenisgroep
• Scootmobielgroep
• Fietsgroep
• Leesgroep
• De Zomerschool (diverse activiteiten in de zomermaanden)

Voor de activiteiten werken wij samen met: Welzijn Capelle, De Capelse Wegwijzer, Welzijn en Zorgplein.

Lokale belangenbehartiging

De OSC komt op voor de lokale belangen van de sterk groeiende groep senioren in de gemeente Capelle aan den IJssel. Door de toenemende vergrijzing wil de overheid bezuinigen en komen voorzieningen als zorg, pensioenen en uitkeringen behoorlijk onder druk te staan.

Keuzevrijheid en zelfstandigheid voorop

De OSC is een actieve seniorenorganisatie in Capelle aan den IJssel. De vereniging behartigt de belangen van haar leden op verschillende vlakken zoals gezondheid, inkomen, wonen en woonomgeving. Daarbij staan de uitgangspunten keuzevrijheid en zelfstandigheid van senioren centraal. Om te weten wat er bij onze achterban leeft, houden wij regelmatig bijeenkomsten .

Aanmelden als lid!

Het lidmaatschap kost € 25,- per kalenderjaar. Voor uw partner of gezinslid betaalt u slechts € 15,-.
U kunt zich aanmelden als lid van onze vereniging. Na ontvangst van uw aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op!

De activiteiten van de Hulpdienst* blijven voor leden ongewijzigd!

* Deze diensten zijn bedoeld voor zelfstandig wonende senioren in de gemeente Capelle aan den IJssel.

Meer informatie?

Bij alle onderdelen is een groot aantal vrijwilligers betrokken, maar wij hebben uw financiële hulp hard nodig om al deze activiteiten te bekostigen. Voelt u zich aangetrokken tot onze seniorenvereniging? Dan kunt u lid worden. Het lidmaatschap kost € 25, – per kalenderjaar en voor uw partner of gezinslid betaalt u slechts € 15, -.
Na ontvangst van uw inschrijving houden wij u op de hoogte van al onze activiteiten en evenementen via de nieuwsbrieven die wij het komende jaar uitbrengen.

Wij zien de contributie voor uw lidmaatschap graag tegemoet via ons IBAN nummer: NL 58 INGB 0007116157 (t.n.v. het OSC)
Uw aanmelding als lid van de OSC kunt u ook doorgeven via: 0900 – 450 30 40.

 1,824 total views,  2 views today

Show Buttons
Hide Buttons